Error loading Slime

Discussion of programming Lisps using Emacs, including SLIME and other tools

Error loading Slime

Postby soichi » Thu Oct 06, 2011 12:19 am

my environment:
MacOSX SnowLeopard
CocoaEmacs 23.2
SBCL 1.0.51.0-a546163
Slime latest

I am trying to use sbcl on Emacs with Slime. The installation seems fine and sbcl works on the terminal.
But when I launch slime on Emacs by typing M-x slime, it produces an error,

apply: Searching for program: no such file or directory, sbcl

I have searched the web and it seems that many people had the same problem. Although I have checked the settings such as syntax, the problem still occurs.

Could anyone tell me why this happens?


;;in .emacs file

(setq inferior-lisp-program "/usr/local/bin/sbcl")
(setq slime-lisp-implementations
'((sbcl ("sbcl") :coding-system utf-8-unix)
(cmucl ("cmucl") :coding-system iso-latin-1-unix)))
(add-to-list 'load-path "~/.emacs.d/slime")
(add-hook 'lisp-mode-hook (lambda ()
(slime-mode t)
(show-paren-mode)))
(require 'slime)
(slime-setup)
(global-set-key "\C-cs" 'slime-selector)
soichi
 
Posts: 1
Joined: Thu Oct 06, 2011 12:11 am

Re: Error loading Slime

Postby Kompottkin » Sat Oct 08, 2011 4:28 pm

Code: Select all
(setq slime-lisp-implementations
'((sbcl ("sbcl") :coding-system utf-8-unix)
(cmucl ("cmucl") :coding-system iso-latin-1-unix)))


Assuming that SBCL is installed in /usr/local, try replacing this with

Code: Select all
(setq slime-lisp-implementations
      '((sbcl ("/usr/local/bin/sbcl") :coding-system utf-8-unix)
        (cmucl ("/usr/local/bin/cmucl") :coding-system iso-latin-1-unix)))
User avatar
Kompottkin
 
Posts: 94
Joined: Mon Jul 21, 2008 7:26 am
Location: München, Germany


Return to Emacs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests